ایده ای برای سناریو
سناریو به متنی گفته میشود که قابلیت تصویری شدن دارد و در آن نکاتی رعایت شده که اجرا کننده آن یعنی کارگردان، متن نوشته شده را به عنوان نقشه راه استفاده میکند. در اصل سناریو به یک داستان میگویند که به صورت فیلمنامه نوشته شده و آن را در اختیار اعضای تیم تولید فیلم یا تیزر تبلیغاتی میگذارند. سناریو تیزر تبلیغاتی شامل زمان، مکان و موقعیت جغرافیایی تمام صحنه ها میباشد تا همه چیز با دقت و نظم کافی پیش برود.
قواعد سناریو تیزر تبلیغاتی استاندارد
زمانی که یک سناریو تیزر تبلیغاتی مینویسید باید توجه داشته باشید که تمام استانداردهای زیر رعایت شود وگرنه سناریو شما یک سناریو آماتور و غیرحرفه ای خواهد بود:
- اول از همه عنوان تیزر تبلیغاتی را باید در بالای برگه مورد نظر نوشت.
- باید داستان شما به سکانس های مختلف تقسیم شود یعنی از حالت داستان متنی خارج و قابلیت تصویری پیدا کند.
- در ابتدای هر سکانس باید مکان،زمان و موقعیت دقیق سکانس را بنویسید (داخلی یا خارجی/ روز یا شب/ خیابان یا..)
- یادتان باشد برای نوشتن سناریو باید از یک طرف برگهها استفاده شود نه اینکه پشت و روی آن بنویسید.
- باید قسمتی از سناریو را به انتقال پیامی تاثیر گذار اخصاص بدهید.
- یک اتفاق ویژه و قابل توجه را برای آخر سناریوتان طراحی کنید.
- در آخر سناریو تیزر تبلیغاتی، باید برند یا محصول مورد نظر به وضوح معرفی شود.
مراحل نوشتن یک سناریو تاثیرگذار
1)تحقیق درباره مشتریان محصول
2)شناسایی رقبای هر کسب و کار
3)استفاده از مشاوره ویدیو تبلیغاتی
چند نوع ایده برای سناریو تیزر تبلیغاتی بپردازیم ...
در قسمت قبل این مقاله به انواع تیز تبلیغاتی از نظر محتوا اشاره کردیم؛ چراکه معتقدیم برای نوشتن یک سناریو تیزر تبلیغاتی خوب، اول از همه باید راجب این که چه نوع تیزری را باید برای برند مورد نظر طراحی کرد که بیشترین تاثیر را داشته باشد، تصمیم گرفت. همانطور که اشاره شد، این تصمیم به عواملی چون فضای پخش تیزر، نوع محصول، مخاطبان و سبک انتخابی بستگی دارد و همه این موارد تاثیرگذار خواهند بود. تیزرهای تبلیغاتی به طور کلی به سه دسته تقسیم میشوند که هر کدام از آنها تاثیرات متفاوتی بر مخاطب خواهد داشت:
- در نوع اول شما باید سناریو تیزر تبلیغاتی را به گونه ای بنویسید که تقریبا تا هشتاد درصد طول زمان تیزر، مخاطب متوجه محصول و تبلیغاتی بودن تیزر شما نشود و در نهایت بیست درصد پایانی زمان تیزر با بوجود آوردن نقطه عطفی در سناریو که نام حرفه ای آن کیکشاتkick shot است، برند مورد نظر را به مخاطب معرفی کنید.
- نوع دوم تیزر تبلیغاتی به این صورت است که در همان اول ویدیو برند را معرفی کرده و در ادامه داستان را مرتبط با برند پیش میبریم اما داستان باید جذابیت زیادی را برای مخاطب ایجاد کند تا تاثیر گذاری لازم را داشته باشد. در این نوع تیزر هم در زمان های پایانی ویدیو یک پیام ارائه دهید و با یک اتفاق ویژه یا همان کیکشات تیزر را به پایان برسانید.
- در نوع سوم که اکثر با آن آشنا هستیم و نمونه های زیادی از آن را در رسانه های مختلف میبینیم تیزرهایی است که از همان ابتدا محصول را به مخاطب معرفی میکنند و نکات مثبت محصول را بیان کرده و به توضیح و تعریف آن می پردازند و در این بین کسانی را به عنوان مصرف کننده کالا معرفی میکنند و آنها نیز نظرات خود را ارائه میدهند. در این نوع تیزرهای تبلیغاتی حتما باید راههای ارتباطی مانند شماره تماس، شماره پیامک و... را به مخاطب ارائه دهید.
مهمترین نکات نوشتن سناریو تیزر تبلیغاتی
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، شما در نوشتن سناریو تیزر تبلیغاتی ، باید یک سری نکات را رعایت کنید تا تیزر شما بتواند هدف برند مورد نظر را محقق کند. باید دغدغه مخاطبتان را در نظر گرفته و متناسب با آن سناریو را طراحی کنید تا مخاطب آن را دنبال کرده و به آن توجه ویژه ای داشته باشد. سعی کنید بدون اینکه برای مخاطب آزار دهنده شود چندین بار نام برند را در سناریو تیزر تبلیغاتی خود بیاورید که او با نام برند مورد نظرتان آشنا شود. یک تیزر تبلیغاتی خوب باید بتواند چندین بار نام محصول را به مخاطب یادآوری کند بدون اینکه تیزر را مصنوعی جلوه داده یا باعث آزار مخاطب گردد. هر چه سرگرم کننده تر باشد بیشتر مخاطب را به خود جلب میکند و او حتی حاضر است چندین بار تیزر را ببیند که خود این یک امتیاز بزرگ است.
چگونه زمان تیزر تبلیغاتی را محاسبه کنیم؟
زمانی که برای نوشتن سناریو تیزر تبلیغاتی، میخواهیم مدت زمان تیز را محاسبه کنیم، باید در نظر داشته باشیم که یک تیزر تبلیغاتی باید در کوتاه ترین زمان ممکن پیام خود را انتقال داده و تاثیر خود را بگذارد. یادتان باشد که نباید زمان تیزر تبلیغاتی زیاد شود وگرنه شاید اصلا مورد توجه قرار نگیرد مگر اینکه سناریو شما بسیار جذاب و قابل توجه باشد که با این حالم هم، ریسک کار افزایش خواهد داشت و بهتر است به این سمت نرویم